DIY plafondisolatie
11
post-template-default,single,single-post,postid-11,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,paspartu_enabled,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

DIY plafondisolatie

plafondisolatie

DIY plafondisolatie

Stap 1: Meten

Voordat u uw isolatie bij uw plaatselijke leverancier of online bestelt, moet u berekenen hoeveel pakketten u nodig heeft.

Meet de afstand tussen uw plafondbalken. Meet tot het midden van de balken en onthoud dat de afstanden kunnen variëren, dus zorg ervoor dat u ze allemaal meet. Dit zal u vertellen welke breedte van plafondmatten u nodig heeft:
Als uw middenbalken 450 mm breed zijn, koop dan 430 mm batts
Als uw middenbalken 600 mm zijn, koop dan breed 580 mm batts
Batts kunnen eenvoudig worden bijgesneden met uw mes en rechte rand om op oneven afstanden te passen.

 

Stap 2: Installatie voorbereiden

Voorbereid zijn is niet alleen een motto van padvinders, het is cruciaal voor het succes van elke klus. Neem deze stappen en je bent klaar om te gaan:

Kies geen warme dag om te installeren – je zult bakken in het dak. Als het zomer is, doe het werk dan ’s ochtends vroeg voordat de hitte is opgebouwd. En neem wat water mee, het kan een dorstige klus zijn.
Om veilig te zijn, zet u de stroom van de zekeringkast uit voordat u met de installatie begint en plaatst u er een waarschuwingslabel op zodat niemand hem per ongeluk weer aanzet terwijl u aan het werk bent.

Stap 3: De isolatie installeren

Zodra u aan de slag gaat, zult u versteld staan ​​hoe eenvoudig deze taak is:

Neem je verzegelde pakketten mee naar het dak en open ze daar. Ze gaan veel uitbreiden en je wilt geen individuele batts een ladder op slepen. Open de pakketten met je mes en teken het langs de zijkant van het pakket.

Ga niet op de gipsplaat aan het plafond staan ​​- alleen op de balken of gebruik je knielende bord. Plaats uw knielplank over minimaal twee balken voor maximale stabiliteit.

maximale stabiliteit

Begin vanaf de buitenkant van het dak en werk je een weg terug naar het toegangspunt. Vergeet je perimeter-batts niet als je ze gebruikt!
Duw je batts naar de dakrand, zodat de eerste batt 50 mm over de bovenplaat (rand van de buitenmuur) is, maar onthoud de opening van 20 mm tussen dak en batt. Gebruik je poker om ze naar gebieden met beperkte toegang te duwen.

Plaats de matten goed tussen de plafondbalken op de plafondpleister en plaats ze tegen elkaar zodat ze stevig maar plat zijn.
Vul eventuele hiaten in met offcuts of trim een ​​stuk van een andere batt.

Als je klaar bent, ga dan douchen om huidirritatie weg te wassen, geniet van een koel drankje en klop jezelf op de rug. Goed gedaan!

No Comments

Post a Comment